Britta & Gunnar

Klimatkampen

Bli lite bättre hela tiden

Britta och Gunnar är mest som de flesta andra. Deras mamma och pappa är medvetna om de klimatförändringar som råder men deras hektiska vardag med jobb och familj har dom ibland lite svårt att hinna leva så klimatsmart som dom skulle önska. Dom vill dock bli lite bättre hela tiden och dom vill gärna lära sina barn hur det hänger ihop och hur de ska kunna leva mera hållbart som familj.
Britta tycker det är häftigt att pantflaskorna hon pantar kan bli fleecetröjor och tycker det låter som hokus pokus att kycklingben och avocadoskal kan göra så att bussen inne i stan kan köra. Britta lär sin lillebror Gunnar vad som ska slängas var i soplådan hemma så snart kan han det bättre än vad pappa kan.

Karaktärerna Britta och Gunnar kom till under processen med vår första produkt, memoryspelet, läs mer om det under Produkter.

Det är också Britta och Gunnar som vi får följa i de kommande 3 böckerna ”Britta & Gunnar gör skillnad hemma””Britta & Gunnar gör skillnad runt omkring” och ”Britta & Gunnar gör skillnad”. På ett lekfullt och roligt sätt får vi följa dom genom vardagliga sysslor och situationer och förhoppningsvis så ska vi alla bli lite mer miljösmarta med inspiration och lärande från spelet och böckerna. Det är vår ambition!

Följ Britta och Gunnar på våra sociala kanaler för klimatsmarta tips i vardagen.